Blogda Ara

14 Mart 2012 Çarşamba

Ahşap Evler Ahşabın Özellikleri



Ahşap ev modelleriAhşap Evler, Ahşabın Özellikleri


Ahşap, çevreye en az zarar veren malzemedir. AB ormanları yaygınlaştırmak için uğraşmakta ve ağaç malzeme kullanımını artırmaya çalışmaktadır.

Ahşap Nefes Alıp Verme özelliğine sahiptir. Doğal olmayan malzemeler(beton,çelik vs.) nefes almaz fakat ahşap malzeme nefes alır yani kesintisi doğal hava akışı ve değişimi sağlar.

Ahşap Doğal Nem Dengeleme özelliğine sahiptir. Yani beton ve çelik yapılar gibi havadaki nemi içerisine çekmez filtre ederek hücre yapısında tutar ve oksijeni bol bir ortal hazırlar ve ahşap malzeme diğer malzemelere göre daha sağlıklıdır.

 Ahşabın Yanması Önyargısı.... Ahşap kolay yandığı düşünülen bir malzemedir; oysa ahşap malzemenin yanma süresi malzemenin kesiti büyüdükçe uzar, yani gerekli kalınlık kullanıldığı takdirde yangın anında dış yüzeyi kömürleşmekte ve kendini bu kömür tabakasıyla koruma altına alan iç kısımların yanması oldukça geç gerçekleşmektedir. Çabuk tutuşan sentetik malzemelere göre ahşap yapılar daha uzun süre yapısal olarak ayakta kalır. Örneğin; çelik bir yapı aşırı genleşme sonucu deforme olması, beton yapılarda demirin taşıyıcılığını yitirmesi ve 600 dereceden itibaren çökme riski oluşması ve bu dereceyi geçtikten sonra 15 dakika içinde çökme tehlikesi bulunmakta, çökmese dahi yaşanabilir olmamaktadır.  Isı genleşmesi 0 olan ahşabın yanarak taşıyıcı gücünü kaybetmesi bir saatden uzun sürmekte, yıkılma anında da 4 duvar yanlara blok halinde devrildiğinden ezilme tehlikesi yaratmamakta, hafif materyalden oluştuğundan daha zararsız bir malzeme olmaktadır.

Ahşap malzeme tartışmasız depreme en dayanıklı malzemedir.


Ahşap Doğal ve Ergonomiktir..Ahşap doğanın içinden gelen nefes alan bir yapı malzemesidir. İnsan sağlığına hiçbir zararı olmadığı gibi; insanın sağlıklı yaşamasına yardımcı olur. Ahşap karbondioksit ve nemi depolar böylece daha temiz ve dengeli bir atmosfer sağlar. Ayrıca ahşap insan sağlığına zarar veren elektromanyetik dalgaların bazılarını ve çeşitli ışımaları  engellemektedir. Hoş kokusu, rahat dokunuşu, doğal rengiyle insan vücudu ve psikolojisi üzerinde olumlu etkileri vardır. Bununla birlikte plastik malzemeler suni oldukları için bakterilerin bu tip malzemelerde ahşap malzemelere göre çok daha uzun yaşadıkları tespit edilmiştir. Yalıtım özelliği Sesi emme kabiliyeti, yüksek ısısı, elektriği iletme seviyesinin düşük olması ve elektrostatik yük aldırma özelliği ve yalıtıma uygun ölçüler ve tasarımlarla  yüksek kalitede yalıtım sağlar.

Ahşap Ekonomiktir.Bir çatı saçağı altındaki ahşabın sürekli bakıma ihtiyacı yoktur. Ahşap yapı ve yapı malzemeleri diğer sentetik malzemelerle yapılmış olanlara göre daha düşük maliyetlidir. Daha sağlıklı ve ekonomik olması tercih edilmesinde en büyük etkendirler.

 Ahşap Taşınabilir ve pratik kurulan bir malzemedir..Ahşaptan yapılmış kütük ve kalas evler prefabriktir. Teknolojisi gereği üst üste dizilerek inşa edildikleri için montajı kolaydır ve istendiğinde demonte edilip taşınabilir. Yaşadığımız çağın modern teknolojisini yansıtan, fakat teknolojiyle küreselleşen dünyaya zarar vermeyecek kadar doğal ve insanı koruyan güvenli ve sağlıklı bir yaşam ve konut için tercihiniz ahşaptan yana olmalıdır.

Konu: http://ev-dekorasyon-tasarim.blogspot.com/2012/03/ahsap-evler-ahsabn-ozellikleri.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Yorum Kuralları:

1- Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2- Nazik bir üslup kullanmaya özen gösteriniz.
3- Yorumlarınız yayınlanması için onay işlemi gerekmetedir.
4- Sorunuza en yakın sürede cevap verilecektir
5- Yorumlama biçimini Adı/Url olarak veya Anonim olarak kolayca yorum yapabilirsiniz