Blogda Ara

14 Aralık 2012 Cuma

Ev Dekorasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evinizin dekorasyonunda eşyalar ve evinizin modeli kadar duvarlarınızın rengi de önemlidir. Açık renk boya kullanmak ne işe yarar, koyu renk boya kullanmak ne özellik sağlar. Evinizde ahşap kullanımı, ayna kullanımı gibi konular hakkında bilgiler elde edeceksiniz.

Ev dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler:


Evin içi açık renge çalan bir boyayla boyanırsa Ev Aydınlatma açısından değer kazanır.Dekorasyona ilk başta bir renk veya bir stil vererek başlamalısınız.Bu Ev dekorasyonunun olmazsa olmaz şartlarındandır ve bütün dekorasyonu etkileyecektir.Bu nedenle Stil ve Renk en uygun olarak seçilmelidir.


Az önce belirttiğimiz gibi Aydınlık bir dekorasyon istemiyorsanız pastel ve koyu tonları tercih etmeniz sizin için iyi olacaktır.Bu tonlar insanları dinlendirir ve psikolojik olarak insanların rahatlamasını sağlarEv dekorasyonu; insanın evini kendi göz zevki ve başkalarının görüş açısıyla ev eşyaları ve buna benzer birtakım malzemeleri birbirine uyumlu hale getirip en iyi görüntü verimini sağlamaktır.

ev dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler
Ev dekorasyonunda her şey belli kurallara göre yürütülmelidir.Göz zevki ön planda tutulmalıdır ve kişinin kendisinin direk olarak etkilenmesi gerekmektedir.Eşyalar oyuncak vb. malzemelerle süslenmelidir.Bu tür tasarımlarda Ahşapta çok büyük rol oynamaktadır.Eğer huzur dolu bir dekorasyon istiyorsanız mutlaka ama mutlaka dekorasyonunuzda ahşap kullanmalısınız.Yapay ahşap kullansak verim alabilir miyiz diye soracak olan arkadaşlarımız varsa bunu kendilerine sormalıdırlar.Yapay adından da belli olduğu gibi sunidir ve doğal değildir.Eğer kendinizi kandırabiliyorsanız yapay ahşap tercih edebilirsiniz.

Resim konusuna gelecek olursak çok fazla resim her zaman evi boğar ve insanları psikolojik olarak rahatsız eder.Resimler sadece göze pek çarpmayan yerlerde bulundurulmalı ve sayıları az olmalıdır.Bu şekilde resimlerden de dekorasyon şeklini öğrenmiş olduk.Evinizi turuncuya boyamanız sizi acıktırabilir.Neden diye sorarsanız turuncu açlığın rengidir ve dikkat ettiyseniz etrafımızdaki lokanta,dönerci vb. esnafın çoğu tabelalarında turuncu kullanmaktadır.Ancak ne kadar sizi etkiler bu sizin kendinize sormanız gereken bir sorudur.

Karanlık kalan odalarda tavana veya çaprazlarına ayna koyarak odaya yansıma efekti verebilirsiniz.Bu işlem odadaki desenleri canlandıracaktır.Eğer evinizde canlı bir atmosfer yaşatmak istiyorsanız mavi ve mavinin tonlarını kullanmanız tavsiye edilir.Ancak renkleri doğadan seçerek kendinize özgü bir desen yaratabilirsiniz.Bu sizin seçiminiz olacağı için kendinize en uygun rengi seçip uygulamaya geçmelisiniz. Genelde anlattığımız gibi ev dekorasyonunda önemli nokta renk ve stil seçimidir.Siz renk ve stil seçimini tamamladıktan sonra gerisi zaten yavaş yavaş desenlerinizle uyuşma gösterecektir.Buda sizin evinizin dekorasyonunu oluşturacaktır.

Bir önceki Modern İç Mimari Örnekleri ve Fikirleri yazımızı incelediniz mi ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Yorum Kuralları:

1- Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2- Nazik bir üslup kullanmaya özen gösteriniz.
3- Yorumlarınız yayınlanması için onay işlemi gerekmetedir.
4- Sorunuza en yakın sürede cevap verilecektir
5- Yorumlama biçimini Adı/Url olarak veya Anonim olarak kolayca yorum yapabilirsiniz